Kategorier
Detta gör vi

Invändig rekond

För att förhöja känslan ytterligare efter invändig tvätt gör vi rekonditionering för att återställa nybilskänslan så långt det går. Med speciella medel tar vi bort smuts som sitter lite djupare och behandlar instrumentbräda och inredning för att få maximal rengöring.

Så här gör vi
Vid bilrekonditionering eller rekond som vi oftast säger, ingår process i flera steg för att förhöja bilens skick invändigt och utvändigt.

Innan en grundlig damsugning av hela bilen sker tas alla lösa föremål bort detta för att komma åt alla skrymslen inne i bilens kupé- och bagageutrymme.

När bilen har dammsugits inne så handtvättar vi bilen noggrann utvändigt även motorn tvättas.

När bilen är tvättad går vi igenom kupén invändigt och tittar på säten, mattor för att ta bort fläckar sedan förtvättar vi starkt nedsmutsade partier. Därefter kembehandlas alla säten och golvmattor (läderklädsel behandlas på särskilt sätt med rengöring och återinfettning).
#3 Tvätt och recond 1 dag

När detta är gjort vattendammsugas säten och inredning och arbetet avslutas men att kupéutrymmet torkas med särskilda värmefläktar. Hela processen bidrar till att effektiv få bort nedsmutsade säten, mattor samt driver ut oönskade lukter.
Vid vissa tillfällen rekommenderar vi en särskild ozonbehandling för att få bort lukt av rök, pälsdjur eller liknande oönskade lukter.

När hela processen är genomförd inspekterar vi klädseln och bilens instrumentbräda, paneler och fönster görs rena. En viktig del är alla luftintag, små luckor, skenor under säten och andra svåråtkomliga utrymmen som rengörs med tryckluft. Slutligen damsugar vi bilen en sista gång.